Gulerodskage fra Sapa

Ingredienser

Kagen:
3 store æg
2,5 dl madolie
350 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
0,5 tsk. muskat
0,5 spsk. natron
0,5 spsk. bagepulver
325 g hvedemel
100 g chokolade
400 g revet gulerod
1 1/2 æble undlad evt. æblet og kom lidt mere gulerod i

Ostecreme:
70 g smør
170 g flormelis
140 g flødeost
1 spsk. vaniljesukker

Pynt:
Bær, frugt e.l.

Start med at piske æg, olie og sukker til massen bliver lys. Sigt derefter hvedemel og de øvrige tørre ingredienser. Bland derefter disse ting i og rør også det hakkede chokolade i. Riv dernæst gulerødderne fint, samt skræl æblerne og riv også disse. Vend de revne gulerødder og revet æble i dejen.

For høj kage: Varm kagen i midten af ovnen ved 180 °C i ca. 1 time.

For lav kage: Varm kagen i midten af ovnen ved 180 °C i ca. 35-40 min.

Afkøl kagen i formen. Tag den ud og fjern bagepapiret. Sæt kagen på et passende fad. Rør dernæst rumtempereret smør og flormelis. Pisk derefter flødeosten og vaniljesukker i. Kom ostecremen over kagen.

Server kagen i store serveringsstykker pyntet med friske bær eller anden pynt!

NB! Opskriften giver en stor portion ostecreme, så lav kun lidt over en tredjedel af det.