Påsketure i Hald Ege 2014

Fodslaw Viborg havde her i weekenden påskevandring i rigtig varmt og flot solskinsvejr. Lørdag aften var der 36 vandrere,  som gik en 10 km lang tur fra Hald Ege skole, omkring Niels Bugges kro, Hald Hovedgård og til Birgittelyst og hjem igen til skolen. Nogle overnattede på skolen og var igen med på en af søndagens ture i Hald Ege skovene og i bakkerne omkring Dollerup.

Påsketur 2014 066

Søndag formiddag var der over 260 friske vandrere, som gik enten 5, 10,  20, 30 eller 41 km.  5 og 10 km ruterne var i skovene omkring Hald Ege nord for Herningvejen, og de lange ture på 20, 30 og 41 km måtte over Herningvej og kom også ud på både Inderøen, Stanghede og over Dollerup til Skelhøje og over Thestrup bakker, hvor der var en utrolig flot udsigt over Hald sø i det gode vejr.

Påsketur 2014 020

Påsketur for børn
28 af de 260 var børn som var med på påskeægsturen. Turen gik rundt i skoven hvor der var påskeopgaver. Midtvejs var der rasteplads med kakao og bananer. Hjemme igen på skolen blev skattekisten fundet, og der var påskeharer til alle.

Påsketur 2014 073

Cykeltur
Der var også en 26 km cykeltur, hvor deltagerne blev ført rundt i Dollerup Bakker af Viborg Cyklistforbund.

Nye vandrerruter
Turen over Dollerup og Thestrup var ny i år, og det skyldes at stormen havde blokeret nogle af de ruter, som tidligere har været brugt. Bakkerne i Thestrup og Dollerup fik endog nogle af de garvede vandrer til at ømme sig, så denne rute skal på programmet igen til næste år.

Påsketur 2014 034Påsketur 2014 035
Lørdagsturen havde en rasteplads, hvor der var mulighed for at få en forfriskning. Søndag var der 2 rastepladser, og nu var der også muligt at få franskbrødmadder, burgere og frikadeller. For dem, der tog de længste ruter, var der mulighed for at komme på rast 4 gange ved Hald sø.

Påsketur 2014 050

Påsketur 2014 033