Hjarbæk Fjord rundt 9/3 2019

75 morgenfriske vandrere trodsede vejrguderne og deltog i årets vandremarathon rundt om Hjarbæk fjord.  Turen startede som sædvanlig kl. 7.30 fra Hjarbæk Campingplads, hvor formand Lars bød deltagerne velkommen inden vi i silende regnvejr blev sendt afsted på den lange tur. Modsat tidligere år, gik turen i år vest om fjorden, så første rasteplads var ved Kvols kirke, hvor der blev serveret kaffe og basser.

 

 

 

 

 

 

 

Pga. regn og blæst blev det en kort pause; det gjaldt om ikke at stå stille for længe, så vi skyndte os videre. Snart passerede vi Tårupgård og nåede til Knudby via landevejen og ikke langs vandet som vi plejer. Der var simpelthen for mudret til at det kunne lade sig gøre. I Knudby var der en lille frugt-rast, meget belejligt placeret i et busskur, så vi kunne stå lidt i læ for vinden. Fra Knudby gik turen videre mod Sdr Ørum i kraftig modvind og heldigvis kun lidt regn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Efter Sdr. Ørum nåede vi til Strandet Hovedgård, hvor der var en inde-rast med kaffe og kiks. Det var helt rart at komme indendørs, og her var der også toiletter. Snart var vi på vejen igen og fortsatte forbi Ørslev Kloster sø med kurs mod Virksund, hvor frokosten ventede. Det var nu blevet tørvejr, men blæsten måtte vi stadig døje med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Virksund var der frokost-rast hos Ravsliberen som vi plejer. Der blev serveret håndmadder, og der blev taget godt fra.

 

 

 

 

 

 

 

Efter frokost gik vi over dæmningen og ind gennem Sundstrup, hvorefter vi satte kursen mod Lynderupgård. Vi gik ikke langs stranden som vi plejer og Marens Patter blev heller besteget, så for at vi ikke skulle snydes for den dram vi plejer at få der, var der et lille pit-stop ved Nørreris put and take.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Lynderupgård var der kafferast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var stadig tørvejr, og vi håbede det holdt til vi kom hjem. I Skals var der kaffe-rast i Lones forældres have, og derfra gik det hjemad via Himmerlandsstien, henover Skals enge. Vi gik af stien ved Vorde og nåede snart i mål, hvor aftensmaden ventede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en rigtig god tur, selvom der var nogle udfordringer, dels pga vejret, men også de nye strækninger og fordi turen var blevet vendt. Det gjorde den bestemt ikke ringere.