Vintermarch 2020

Vintermarchen 2020 er veloverstået med hele 324 deltagere, som er ny rekord.

Det var en dejlig dag denne søndag den 5 januar, hvor folk fra nær og fjern ønskede at vandre i og omkring Undallslund skov i Viborg.

Der var flere ruter at vælge mellem  – 3-7-11-16-20 km .

Konkurrencen var ellers hård, da Vejle fodslaw havde vandretur, og hjemmeværnet havde march i Skanderborg, og der var løb på Himmerlandstien samme dag. Derudover var en del folk taget på vandreferie til Madeira, så fremmødet var klart over forventet. Til trods for de øvrige tilbud mødte løbere samt hjemmeværns folk op hos os. Det var super skønt.

Efter turen kunne man købe dejlig varm aspargessuppe med kødboller. Vestervangskole var startstedet.

Vi har fået stor ros for afviklingen af arrangementet. Der var også stor ros til vores trofaste hjælpere, som holdt hovedet koldt da presset var stort. Tusind tak for det.

Vi havde i år 2 nye Ruteledere, som skulle bestå opsætningsprøven sammen med 2 øvrige hjælpere. Hvis de havde ligget søvnløs nogle nætter, så var det det hele værd. Der var ingen problemer overhovedet.

Vores lokalavis Viborg Stifts Folkeblad havde også meldt sin ankomst. De fik taget nogle gode billeder samt lavet nogle interviews. I avisen om mandagen var der hele 2 side. Tak for det dejligt med lokal opbakning.

Vi ses til vintermarch 2021.

Mvh Fodslaw Viborg

  

Hald Sø rundt 15/6 2019

51 morgenfriske vandrere mødte op på Naturskolen Hald. Alle var friske på en tur med nogle gode bakker og formanden bød velkommen i det dejligste solskin.

Formiddagskaffen blev nydt på p-pladsen i gl Almind. Her begyndte det så småt at dryppe, men det slår ikke Fodslaw- folket ud. Vi fortsatte rundt i den flotte natur. Ind imellem var der lidt forhindringer i form af hegn som skulle forceres på forskellig vis, nogle meget glatte broer- kun en enkelt gled i bækken og så var der nogle enkelte mudderhuller.

Inden frokost fik vi lige hilst på en flok æsler og Lars bød på en enkelt.

Frokosten blev nydt i nærheden af ishuset. Alle nød de lækre håndmadder inden den sidste etape hjem.

Det var en utrolig smuk og dejlig tur på trods af det fugtige vejr- regnvejr er også smukt, og alle de morgenfriske så STRÅLENDE ud undervejs.

Påskevandringen 21-22 april

258 glade vandrere i alle aldre, var i påskedagene på tur ved Naturskolen ved Hald.
Allerede lørdag sidst på eftermiddagen, var en god flok med på aftenvandringen. Vi havde et pitstop på halvvejen, hvor man kunne fugte de tørre halse. Herefter gik turen hjemad, til køkkendamens dejlige aftensmad. Der blev  hygget i pejsestuen inden folk krøb til køjs på herberget.
Søndag morgen kunne man efter morgenmaden blive varmet op af Krop og Kultur, inden man begav sig ud på sløjferne. Alle ruter startede og sluttede på Naturskolen, hvor vi også havde vores rast. Så der var liv og glade dage.
Om eftermiddagen var det så børnenes tur, til at nyde skoven og den flotte natur. Der var noglegode bakker, som skulle bestiges – lidt sejt for dem med barnevogne. På turen var der indlagt en konkurrence og selvfølgelig lidt benzin (snolder) til børnene.
Vi havde et fantastisk flot sommervejr begge dage, og ved rastepladsen blev der hygget udenfor. Et par super gode dage.

Bryggermarchen 2019

Den 12. udgave af Bryggermarchen blev afholdt lørdag den 13. april 2019.

Marchen blev endnu engang en kæmpe succes – ikke mindre end 278 personer deltog på en af de 3 ruter på hhv. 4, 8 og 11 km.

Alle ruter fulgte Søndersø, indtil de nåede Borgvold, hvor den korte rute skulle igennem. De to lange ruter fulgte Nørresø med blandt andet en ny fælles stigning igennem skoven, hvor der var den skønneste udsigt på toppen.
Efter rastepladsen skulle 8 km-ruten hjem langs Nørresø, og 11 km-ruten skulle på en 3 km sløjfe og ned til rasten for anden gang langs den smukke Granadasø.
I midtbyen samledes alle ruter og fulgte bånd og pile hjem til Bryghuset, hvor der ventede en velskænket fadøl på startkortet.
Vejret var skønt, og folk sad og nød deres øl og købte lystigt ølben eller frankfurter med
brød dertil.
Vi glæder os allerede til at byde jer velkommen igen næste år.

Hjarbæk Fjord rundt 9/3 2019

75 morgenfriske vandrere trodsede vejrguderne og deltog i årets vandremarathon rundt om Hjarbæk fjord.  Turen startede som sædvanlig kl. 7.30 fra Hjarbæk Campingplads, hvor formand Lars bød deltagerne velkommen inden vi i silende regnvejr blev sendt afsted på den lange tur. Modsat tidligere år, gik turen i år vest om fjorden, så første rasteplads var ved Kvols kirke, hvor der blev serveret kaffe og basser.

 

 

 

 

 

 

 

Pga. regn og blæst blev det en kort pause; det gjaldt om ikke at stå stille for længe, så vi skyndte os videre. Snart passerede vi Tårupgård og nåede til Knudby via landevejen og ikke langs vandet som vi plejer. Der var simpelthen for mudret til at det kunne lade sig gøre. I Knudby var der en lille frugt-rast, meget belejligt placeret i et busskur, så vi kunne stå lidt i læ for vinden. Fra Knudby gik turen videre mod Sdr Ørum i kraftig modvind og heldigvis kun lidt regn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Efter Sdr. Ørum nåede vi til Strandet Hovedgård, hvor der var en inde-rast med kaffe og kiks. Det var helt rart at komme indendørs, og her var der også toiletter. Snart var vi på vejen igen og fortsatte forbi Ørslev Kloster sø med kurs mod Virksund, hvor frokosten ventede. Det var nu blevet tørvejr, men blæsten måtte vi stadig døje med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Virksund var der frokost-rast hos Ravsliberen som vi plejer. Der blev serveret håndmadder, og der blev taget godt fra.

 

 

 

 

 

 

 

Efter frokost gik vi over dæmningen og ind gennem Sundstrup, hvorefter vi satte kursen mod Lynderupgård. Vi gik ikke langs stranden som vi plejer og Marens Patter blev heller besteget, så for at vi ikke skulle snydes for den dram vi plejer at få der, var der et lille pit-stop ved Nørreris put and take.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Lynderupgård var der kafferast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var stadig tørvejr, og vi håbede det holdt til vi kom hjem. I Skals var der kaffe-rast i Lones forældres have, og derfra gik det hjemad via Himmerlandsstien, henover Skals enge. Vi gik af stien ved Vorde og nåede snart i mål, hvor aftensmaden ventede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en rigtig god tur, selvom der var nogle udfordringer, dels pga vejret, men også de nye strækninger og fordi turen var blevet vendt. Det gjorde den bestemt ikke ringere.

Bryggermarchen 2015

Fodslaw Viborg og Viborg Bryghus var rigtig godt tilfreds med fremmødet til Bryggermarchen lørdag den 11. april.  Der var 292 friske vandrere og løbere, som mødte op og var med på enten 3, 7 eller 12 km turen. Det er 49 flere deltagere end sidste år.

Bryggermarch 2015 007

3 km turen var en bytur, 7 km turen gik rundt om Søndersø, og12 km turen have en ekstra sløjfe syd for Søndersø.

Bryggermarch 2015 019

Vejret kunne ikke have været bedre. Det var rigtig forårsvejr med høj sol og en Frisk vind.

Bryggermarch 2015 028

Da deltagerne kom i mål, var der mulighed for at få startkortet byttet til en fadøl eller vand. Bryghuset havde også opstillet en grill, hvor man kunne få stillet sulten efter strabadserne.

Syd for Søndersø var der en lille rasteplads, hvor de to lange ruter gik forbi, og her kunne energidepoterne blive fyldt op, så der var kræfter til den sidste del af turen.

Påsketure i Hald Ege 2015

Fodslaw Viborg havde her i weekenden påske-vandring. Lørdag aften var der godt 30 vandrere,  som gik en 10 km lang tur fra Hald Ege skole og ud i de flotte områder omkring Skytteholmen, Hald Hovedgård og Niels Bugges kro og hjem igen til skolen. Nogle overnattede på skolen og var igen med på en af søndagens ture i Hald Ege skovene og i bakkerne omkring Dollerup.

Påsketur 2015 015

Søndag var der 215 glade vandrere, som gik enten 5, 10, 20, 30 eller 39 km.  5 og 10 km ruterne var i skovene omkring Hald Ege nord for Herningvejen og de lange ture på 14, 20, 30 og 39 km måtte over Herningvej og kom også ud på både Inderøen, Stanghede og over Dollerup til Skelhøje og over Thestrup bakker, hvor der er en utrolig flot udsigt over Hald sø.

Turen over Skelhøje og bakkerne i Thestrup og Dollerup fik endog nogle af de garvede vandrere til at ømme sig.

Påsketur 2015 020

Søndag var der 2 rastepladser, og nu var der også muligt at få franskbrødmadder, frikadeller og frugtbakker. For dem, der tog de længste ruter, var der mulighed for at holde rast 4 gange ved Hald sø.

Viborg cyklistforbund havde også en ført tur fra skolen. Turen gik også ud i bakkerne ad cykelvenlige ruter.

Om eftermiddagen var der påskeægstur for de mindste. Det var 47 børn, som gik 4 km, mens de løste opgaver og fandt små gaver i skoven. Turen sluttede med at finde skattekisten med påskesager på skolen.

Påsketur 2015 019

Vandremaraton rundt om Hjarbæk fjord 2015

Fodslaw Viborgs vandremaraton på 46 km rundt om Hjarbæk Fjord lørdag den 21. marts var nr. 19 i rækken. 79 morgenfriske deltagere fra alle egne af landet startede kl. 7.30. Vejret viste sig fra den barske side med 3 graders varme og en hård vind, som rigtig kunne bide. Der var sidevind og modvind.

Hjarbæk Fjord 013

Med start fra Hjarbæk Camping gik turen nordpå på østsiden af fjorden. Først ad banestien til Skals, hvor der var formiddagskaffe ved kirken. Herefter ud til Lynderupgård, hvor ruten gik hele vejen rundt om herregården på de helt privat veje, inden vi holdt rast i en af de flotte bygninger.  Herefter gik 2/3 af deltagerne videre helt ud fjorden, hvor det i år var farbart hele vejen. Det lykkedes at komme igennem sumpområderne helt uden våde sokker. Lige før dæmningen ved Virksund havde en del af deltagerne energi til at komme op på Marens Patter (2 kæmpehøje) og nyde den gode udsigt. Den resterende 1/3 af deltagerne tog vejen til Virksund.

Hjarbæk Fjord 038

De medbragte madpakker og Fodslaws burgere blev nydt i haven ved Ravsliberiet i Virksund.

Hjarbæk Fjord 051

Så gik det sydpå på vestsiden af fjorden. Først i de skønne naturområder lige bag sommerhusene ved Ørslevkloster sø og derefter forbi Strandet hovedgård, Nr. Ørum kirke og videre til Borup, hvor vi fulgte stien langs med stranden til Tårupgård.  Den sidste rast var i Fiskbæk, hvor depoterne blev fyldt op inden de sidste 4 km til Hjarbæk Campingplads. Her sidst på turen var benene ikke helt så friske længere, så det var skønt, da Hjarbæk Camping igen kom i sigte.

Der var 6 rastepladser undervejs, hvor energidepoterne kunne blive fyldt op. Også i år var der nogle, som benyttede sig af den mulighed, der var for at stoppe turen ved en af rastepladserne, og blive kørt tilbage til startstedet. Turen sluttet med grønærter og karbonader for dem, der havde lyst til det.

Der var også 7 cyklister under ledelse af Viborg Cyklistforbund som tog turen rundt om fjorden i den stærke og kolde vind.