Hald sø rundt 12. juni 2021

En solbeskinnet morgenstund myldrede folk til Naturskolen ved Hald. Alle 98 glædede sig til dagens strabadser. Formanden bød velkommen og så var det afsted.
Allerede efter 3 km var der rundstykker og kaffe oppe ved ishuset- og sikke en udsigt! Derefter gik vi videre , gjorde et kort stop ved badebroen. Da ingen havde badetøj med gik vi videre til frokostrast i Gl Almind. Herefter blev vi delt op i sløjfer efter hvor langt vi ville gå.
Efter nogle flere “gode” bakker og nogle fine stier næsten uden mudder, mødtes vi igen ved Non Mølle. Herfra deltes vi igen – de seje gik på en ekstra bakke, og de gode gik langs søen tilbage til Naturskolen. En rigtig dejlig dag med fint vejr, glade mennesker og højt humør.

 Hjermind Skov 20. maj 2021

Torsdag 20/5-21 var 19 vandrere på en guidet “ noget for noget” tur i Hjermind skov. Fodslaw Viborg hjælper Naturstyrelsen med at holde deres opmærkede ruter- derfor ville Steen Bonne føre os en tur rundt i skoven.
Vi kom ud på nogle listige stier i skoven – nogle så listige at kun rådyrene kender dem.
Undervejs fik vi nogle gode forklaringer om skovdrift, og nogle anekdoter om skoven og dens folk- der er både “det oversavede hus”,grævlingekollonien, “eneboeren” og manden der river kantarel-bedet inden ferien.
Imellem historierne gik det op og ned ad bakkerne – vi kunne mærke både benmuskler og lunger. Efter ca. 7 km vandretur sluttede vi af med kaffe/te og kager.

Hjarbæk Fjord rundt 8. maj 2021

En tidlig morgenstund mødtes 64 forventningsfulde gængere ved Kvols forsamlingshus for at gå den 24. Hjarbæk fjord rundt. Alle glædede sig over endelig at kunne få brugt benmusklerne og snakketøjet ovenpå Coronanedlukningen. Man startede med kaffe og rundstykker inden afgang.

De første 6,5 km til Jordbro Engsø gik som en leg, og på rasten blev der serveret kaffe og basser, som blev indtaget med en flot udsigt over søen.

Næste etape gik til Lund, hvor der blev holdt en kort pause, inden turen gik videre til havnen i Sundstrup, hvor der blev serveret frugt.

På vej mod Lynderup gård og middagsrast blev der gjort hold ved Nørreriis put and take for at få en opstrammer i form af et glas cognac. På middagsrasten i Lynderupgårds lade blev der serveret håndmadder.

Herefter gik turen videre til Skals kirke- her efter ca. 30 km begyndte man at kunne ane lidt træthed blandt folk, men alle var ved godt mod og gik videre til Hjarbæk havn. Her kunne man nyde en super flot udsigt og en masse svaner ude på fjorden.

Ved 18 tiden var alle mand i mål igen ved Kvols forsamlingshus. Efter afregning kunne alle tage hver til sit- mættet af 46 km, god mad og en dejlig dags oplevelser.

Opvarmningstur til Hjarbæk Fjord rundt 2021

17. april 2021 deltog 24+2 hjælpere på vores opvarmningstur til Hjarbæk fjord rundt.

Vi startede kl. 09.00 fra Søndre skole i Viborg, og alle var klar til en 25 km ført tur med hastigheden 5.5 km i timen. De første 7 km inden et lille toiletophold for enden af Viborg søerne nød vi med udsigt over det nye Arnbjerg boligområde, hvor den ene nye villa efter den anden er skudt frem. Ved søerne var der udsyn til Viborgs nye akut sygehus, det nye Hotel ved Viborg stadion, som endnu ikke er færdig samt vores flotte domkirke.

Frokostrasten med Sandwich efter godt 12 km nød vi ved madpakkehuset i skoven ved Undallslund, hvor gængerne også så lidt af det nye mountainbike spor.

Vejret var perfekt. Med 13 grader og dejlig sol vandrede vi i skoven til, vi kom ud til banestien, hvor vi vandrede ad Himmerlandsstien forbi et industrikvarter hvor bl.a. Samson Agro ligger. En afstikker på Stien ved Islandsvej  førte os op til et havebesøg hos en af vores medlemmer, hvor eftermiddagskaffen med kage samt en lille en blev serveret af vores søde rastepiger.

De sidste 6 km til mål bragte os forbi køreteknisk anlæg samt forbi Bilka og ned i Liseborg området, hvor der på trods af mange villaer samt sportklubben SIK er meget fredfyldt.

Alle leverede godt humør. Det smittede af og gjorde dagen super dejlig.

Vi havde besøg af 2 Brandefolk samt 4 Århusfolk. De øvrige var egne medlemmer.

Tak til alle besøgende – vi gentager succesen igen næste år.

Vintermarch 2020

Vintermarchen 2020 er veloverstået med hele 324 deltagere, som er ny rekord.

Det var en dejlig dag denne søndag den 5 januar, hvor folk fra nær og fjern ønskede at vandre i og omkring Undallslund skov i Viborg.

Der var flere ruter at vælge mellem  – 3-7-11-16-20 km .

Konkurrencen var ellers hård, da Vejle fodslaw havde vandretur, og hjemmeværnet havde march i Skanderborg, og der var løb på Himmerlandstien samme dag. Derudover var en del folk taget på vandreferie til Madeira, så fremmødet var klart over forventet. Til trods for de øvrige tilbud mødte løbere samt hjemmeværns folk op hos os. Det var super skønt.

Efter turen kunne man købe dejlig varm aspargessuppe med kødboller. Vestervangskole var startstedet.

Vi har fået stor ros for afviklingen af arrangementet. Der var også stor ros til vores trofaste hjælpere, som holdt hovedet koldt da presset var stort. Tusind tak for det.

Vi havde i år 2 nye Ruteledere, som skulle bestå opsætningsprøven sammen med 2 øvrige hjælpere. Hvis de havde ligget søvnløs nogle nætter, så var det det hele værd. Der var ingen problemer overhovedet.

Vores lokalavis Viborg Stifts Folkeblad havde også meldt sin ankomst. De fik taget nogle gode billeder samt lavet nogle interviews. I avisen om mandagen var der hele 2 side. Tak for det dejligt med lokal opbakning.

Vi ses til vintermarch 2021.

Mvh Fodslaw Viborg

  

Hald Sø rundt 15/6 2019

51 morgenfriske vandrere mødte op på Naturskolen Hald. Alle var friske på en tur med nogle gode bakker og formanden bød velkommen i det dejligste solskin.

Formiddagskaffen blev nydt på p-pladsen i gl Almind. Her begyndte det så småt at dryppe, men det slår ikke Fodslaw- folket ud. Vi fortsatte rundt i den flotte natur. Ind imellem var der lidt forhindringer i form af hegn som skulle forceres på forskellig vis, nogle meget glatte broer- kun en enkelt gled i bækken og så var der nogle enkelte mudderhuller.

Inden frokost fik vi lige hilst på en flok æsler og Lars bød på en enkelt.

Frokosten blev nydt i nærheden af ishuset. Alle nød de lækre håndmadder inden den sidste etape hjem.

Det var en utrolig smuk og dejlig tur på trods af det fugtige vejr- regnvejr er også smukt, og alle de morgenfriske så STRÅLENDE ud undervejs.

Påskevandringen 21-22 april

258 glade vandrere i alle aldre, var i påskedagene på tur ved Naturskolen ved Hald.
Allerede lørdag sidst på eftermiddagen, var en god flok med på aftenvandringen. Vi havde et pitstop på halvvejen, hvor man kunne fugte de tørre halse. Herefter gik turen hjemad, til køkkendamens dejlige aftensmad. Der blev  hygget i pejsestuen inden folk krøb til køjs på herberget.
Søndag morgen kunne man efter morgenmaden blive varmet op af Krop og Kultur, inden man begav sig ud på sløjferne. Alle ruter startede og sluttede på Naturskolen, hvor vi også havde vores rast. Så der var liv og glade dage.
Om eftermiddagen var det så børnenes tur, til at nyde skoven og den flotte natur. Der var noglegode bakker, som skulle bestiges – lidt sejt for dem med barnevogne. På turen var der indlagt en konkurrence og selvfølgelig lidt benzin (snolder) til børnene.
Vi havde et fantastisk flot sommervejr begge dage, og ved rastepladsen blev der hygget udenfor. Et par super gode dage.

Bryggermarchen 2019

Den 12. udgave af Bryggermarchen blev afholdt lørdag den 13. april 2019.

Marchen blev endnu engang en kæmpe succes – ikke mindre end 278 personer deltog på en af de 3 ruter på hhv. 4, 8 og 11 km.

Alle ruter fulgte Søndersø, indtil de nåede Borgvold, hvor den korte rute skulle igennem. De to lange ruter fulgte Nørresø med blandt andet en ny fælles stigning igennem skoven, hvor der var den skønneste udsigt på toppen.
Efter rastepladsen skulle 8 km-ruten hjem langs Nørresø, og 11 km-ruten skulle på en 3 km sløjfe og ned til rasten for anden gang langs den smukke Granadasø.
I midtbyen samledes alle ruter og fulgte bånd og pile hjem til Bryghuset, hvor der ventede en velskænket fadøl på startkortet.
Vejret var skønt, og folk sad og nød deres øl og købte lystigt ølben eller frankfurter med
brød dertil.
Vi glæder os allerede til at byde jer velkommen igen næste år.

Hjarbæk Fjord rundt 9/3 2019

75 morgenfriske vandrere trodsede vejrguderne og deltog i årets vandremarathon rundt om Hjarbæk fjord.  Turen startede som sædvanlig kl. 7.30 fra Hjarbæk Campingplads, hvor formand Lars bød deltagerne velkommen inden vi i silende regnvejr blev sendt afsted på den lange tur. Modsat tidligere år, gik turen i år vest om fjorden, så første rasteplads var ved Kvols kirke, hvor der blev serveret kaffe og basser.

 

 

 

 

 

 

 

Pga. regn og blæst blev det en kort pause; det gjaldt om ikke at stå stille for længe, så vi skyndte os videre. Snart passerede vi Tårupgård og nåede til Knudby via landevejen og ikke langs vandet som vi plejer. Der var simpelthen for mudret til at det kunne lade sig gøre. I Knudby var der en lille frugt-rast, meget belejligt placeret i et busskur, så vi kunne stå lidt i læ for vinden. Fra Knudby gik turen videre mod Sdr Ørum i kraftig modvind og heldigvis kun lidt regn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Efter Sdr. Ørum nåede vi til Strandet Hovedgård, hvor der var en inde-rast med kaffe og kiks. Det var helt rart at komme indendørs, og her var der også toiletter. Snart var vi på vejen igen og fortsatte forbi Ørslev Kloster sø med kurs mod Virksund, hvor frokosten ventede. Det var nu blevet tørvejr, men blæsten måtte vi stadig døje med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Virksund var der frokost-rast hos Ravsliberen som vi plejer. Der blev serveret håndmadder, og der blev taget godt fra.

 

 

 

 

 

 

 

Efter frokost gik vi over dæmningen og ind gennem Sundstrup, hvorefter vi satte kursen mod Lynderupgård. Vi gik ikke langs stranden som vi plejer og Marens Patter blev heller besteget, så for at vi ikke skulle snydes for den dram vi plejer at få der, var der et lille pit-stop ved Nørreris put and take.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Lynderupgård var der kafferast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var stadig tørvejr, og vi håbede det holdt til vi kom hjem. I Skals var der kaffe-rast i Lones forældres have, og derfra gik det hjemad via Himmerlandsstien, henover Skals enge. Vi gik af stien ved Vorde og nåede snart i mål, hvor aftensmaden ventede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en rigtig god tur, selvom der var nogle udfordringer, dels pga vejret, men også de nye strækninger og fordi turen var blevet vendt. Det gjorde den bestemt ikke ringere.