Hjarbæk Fjord rundt for 25. gang

47 morgenfriske vandrere var lørdag den 21. maj 2022 mødt op ved Kvols forsamlingshus for at deltage i den årlige tur rundt om Hjarbæk Fjord.  Efter kaffe og rundstykker bød Lars velkommen og sendte flokken af sted på den 46 km lange tur.

Der var lidt fugt i luften fra morgenstunden, men op ad dagen forsvandt skyerne og solen kom frem. Stemningen var høj og snakken gik, både på ruten og de 7 rastepladser, der var på ruten.

Første rast var i Hjarbæk, hvor der var kaffe og basser. Derfra fortsatte turen over Skals enge mod Skals, hvor der var vandrast ved kirken. Fra Skals gik turen videre mod den smukke gamle herregård, Lynderupgård, hvor der var frokostrast, og derfra videre til Nørreris put&take, hvor der blev skænket en lille dram. I Sundstrup var der kafferast, og i anledning af jubilæet var der bestilt lagkage til alle, og Meny Kaffe gav kaffen til. Fra Sundstrup gik ruten langs Ørslev Kloster sø til Lund, hvor der også var en lille pause. Herfra fortsatte turen forbi Strandet hovedgård og gennem Sdr Ørum og drejede af mod Jordbro Engsø, hvor den sidste rast var placeret. Og så gik turen hjemad, hvor aftensmaden ventede i Kvols forsamlingshus.

Opvarmningstur til Hjarbæk fjord rundt – 7 maj 2022

Vi mødtes kl. 9.00 fra Vilhelm Ehlers Alle i Viborg.

23 vandrere fra flere forskellige foreninger og en hjælper (Lone) skulle – anført af Gerda Møller – igennem en vandretur på 28 km i det fineste vejr .

Der var start fra Banegården, hvor vi gik ud til Bruunshåb. efter 5 km var der rast med mulighed for frisk frugt.

Undervejs gik vi igennem Teglmarken og langs banestien forbi det nye Arnbjergområde.

Efter første rast gik vi yderligere 5 km igennem børneskoven i Bruunshåb samt golfbanen ved Spangsbjerg og igennem skoven ved Klostermarken, inden der igen var rast med kaffe og kage ved vandrehjemmet.

Efter anden rast gik vi igennem forstbotanisk have og Nordisk park, videre under broen imellem Nørresø og Søndersø og ud til enden ved sejlklubben ved Nørremøllevej, hvor et tiltrængt toilet ventede.

Derefter bød Knud og Hanne Andersen indenfor i haven på Arrildsvej til en smagsprøve på snaps.

Derfra vandrede vi igennem Neckelmans plantage/Skrikes plantage og nådde middagsrasten på p-pladsen i Undallslund. Her kunne vi nu efter 20 km nyde en sandwich samt en øl/vand.

Turen tilbage til startstedet på 8 km gik igennem Undallslund skov og via Islandsstien samt Himmerlandsstien. Da vi nådede det nye gymnasium i Banebyen, skulle de sidste trapper tages, inden vi kom på rigtige side af togskinnerne.

Fed dag i godt selskab.

Mvh

Lars Nielsen formand I fodslaw Viborg

Påskevandring 2022

Påskevandringen blev gennemført for første gang i to år. Gennem hele påsken var der mulighed for at vandre i Fodslaw regi. Påskelørdag og påskedag holdt Fodslaw Viborg igen arrangement med et samlet deltagerantal på 220 skønne mennesker i alle aldersgrupper.

Det var fint vandrervejr, på begge dage. Ingen vind og solskin, hvilket gav rigtig gode naturoplevelser i det meget alsidige terræn omkring Naturskolen. Der var fem ruter med forskellige længder, så alle kunne være med. Tak til alle, der deltog.

Et beskedent antal på 17 var med på aftentur med Lars og Knud P – jeg tænker det blev en oplevelse med natur og snak. Midtvejs mødtes gruppen med Lone, som havde lidt drikkevarer i bilen.

Efter hjemkomsten blev godt 30 mennesker trakteret med dejlig mad lavet af Gerda og Hanne K. Maden smagte fantastisk, og der blev taget godt fra. Folk hyggede, inden de, der skulle overnatte på Naturskolen/herberget, tørnede ind.

Tidligt søndag morgen summede det igen af live på naturskolen. Der blev gjort klar til dagens mange gøremål. Startsted, rutekontrol, der blev arbejdet i køkkenet, og inderasten blev gjort klar inden det store rykind.

Hanne K havde lavet de nye tiltag til ruterne, Jan N havde prøvet dem af, og sammen med Pia, Jytte og Fin blev ruterne sat op lørdag. Søndag morgen blev ruterne tjekket igen, inden gængerne gik ud. Desværre er der hver gang, nogen som flytter pile og bånd, efter de er sat op. Der ligger et stort arbejde i klargøring af ruterne – heldigvis blev de komplimenteret af rigtig mange vandrere.  Det er blevet til mange højdemeter, var en af kommentarerne, en anden gav udtryk for ”gode afmærkninger”, en tredje mente, at udsigterne var smukke.

Søndag var køkkenet overtaget af Lisbeth og Kate. De kokkererede hele dagen, så der var mad og kaffe til rådighed for sultne og tørstige vandrere.

Pia og Lone styrede startbordet med et smil fra start til slut. Da Pia skulle ud og hjælpe med ruteindsamling, kom Peter og hjalp Lone.

Inderasten have meget travlt i perioder, undertegnede og Hanne K hjalp hinanden. Det var dejligt at servicere 220 vandrere i løbet af de to dage. Det, der nok taltes mest om, var størrelsen på morgenbrødet fra bageren i Houlkær.

Da gæsterne var taget hjem, blev der ryddet op. Alt blev pakket ned igen, og Lars fik det hele med til lageret. Kates bil var også som altid propfyldt med diverse, der havde været brug for i weekendens løb. Som det sidste sad vi som altid og evaluerede, hvad der kan gøres bedre/anderledes næste år og hvad lykkedes.

På gensyn i påsken 2023 eller før

Bryggermarchen 2022

Bryggermarchen blev afholdt for 13. gang i samarbejde med Viborg Bryghus, og hele 198 deltog efter 2 års pause.
Starten gik den19. marts kl. 12.00 foran Bryghuset. Der var fælles velkomsttale af Per, Direktør Bryghus samt Lars Nielsen, formand for Fodslaw Viborg.
Ruterne var nye, og vi fik set nye steder som Sønæs samt Arnbjerg/ Nordisk park og dejlige borgvold. Alle vandrede sammen hjem gennem Viborgs gamle gade Sct. Mogens Gade.
I mål kunne man bytte sit startkort til en velskænket fadøl samt købe en pølse.
Vi ses forhåbentlig til den 14. udgave af Bryggermarchen til næste år.
Mvh
Lars Nielsen

Vintervandring 2022

Efter sidste års aflysning og den seneste opblusning, ventede vi spændt på en godkendelse til at benytte Hald Ege hallen til vandringens gennemførelse.

3. januar blev det til virkelighed for os, at arrangementet kunne gennemføres, som vi havde planlagt det. Der blev bestilt brød, hos bageren, diverse indkøb blev foretaget og rutekortene trykt. Lørdag fik vi sat ruten op, af vores stærke ruteteam, nu håbede vi bare på bånd og pile ikke blev pillet ned af ”hjælpsomme sjæle” ind næste dag.

Vandredag oprandt, køkkenfolkene arbejde hårdt, rutefolkene tjekke ruter, heldigvis havde ingen taget båndende ned, og de resterende hjælpere ordnede alt det andet, opsætning af tasteplads, sikre P forhold, satte skilte op.

Vi ventede alle spændt på, hvor mange gæster der dukkede op, da vejret her i landsdelen var vinterlig, og vi har jo stadig Corona med som blind passager. Hvor var det dejligt at opleve at maskeanbefalingen, blev fulgt og interessant at se at
nogen ”glemte” at tage masken af, når de gik ud på ruten.

Vi valgte en fælles start, da der var god plads udenfor til, at folk kunne holde afstand, vi tilstræbte at tørre bordene af jævnligt, og der var fri afbenyttelse af sprit flere steder.

Med nyt startsted, er det jo altid interessant, hvordan gæsterne tager imod de nye ruter.
Flere sagde, at det var dejligt, at man straks følte at være ude i naturen, andre blev
overrasket over at 2 x 7 km, var 2 forskellige ruter, kun med længden tilfælles.

Nogen måtte se langt efter den sædvanlige aspargessuppe, da køkkenchefen havde
erstattet den, med tarteletter, men det er jo heller ikke så skidt, som nogen sagde.

Vejret var rigtig sjappet, fugtigt og vinterligt. Næste år lægger vi op til, at man har mulighed for at tage tørt skiftetøj med. Så kan man måske skifte til tørt tøj enten inden man går ud på de sidste ruter eller skal kører hjem.

Vores gæste kom fra alle vegne fra i det relative dårlige vejrlig. Nogle havde kørt rigtig
langt, nogen lidt halvlangt, men hvad er langt? Uanset hvor I kom fra, skal I vide, at vi sætter pris på alle 175 deltager, så I får alle stor tak, for at støtte op om vores arrangement og på gensyn snarest.

Julemærkemarchen 5. december 2021

En stolt formand kan fortælle, at Fodslaw Viborg for tredje gang i træk løb med pokalen for største hold på 26 personer.

Vi deltog fra Papfabrikken I Bruunshåb på et par skønne ruter på 5-10 km ved ødalen samt området ved Viborg søerne.

Vi skal stramme os an, da en lokal boligforeningen pressede os med et ok stort hold, som nok bliver større i 2022.

Vi kunne have været 45 men da tilmeldingerne først kom efter deadline, blev det til de 26. Det håber vi, at folk er opmærksomme på næste gang. Vores mål er at blive 50 deltagere på holdet.

166 personer deltog denne skønne søndag på julemærkemarchen.

Vi ses på julemærkemarchen 2022.

Julefrokost 2021

2021 var et år, hvor alt kunne ske, gudskelov kunne vi denne gang gennemføre vores julefrokost, som skulle holdes i fælleshuset på Kærsangervej.

4 December kl. 10.00 var dagen, hvor det hele skulle ske, og 29 deltog også på en af de tre ture, som var lavet med hele to turlederdebutanter, som sammen med Hanne K klarede at få alle hjem efter nogle skønne ruter.

Kl.12.00 startede vi med forret og en sang samt en lille historie. Hovedretten som kom ind to gange bestod af flæskesteg og medister med hele svineriet, som blev rost til skyerne – dejligt! tak for det. Mere sang samt endnu en hyggehistorie inden ris a la manden kom på bordet. Tro det eller lad være formanden fik mandlen, og gevinsten var et par lækre underbukser samt fire julekugler.  Alle 56 hyggede sig indtil afslutningen kl. 16.00.

Super fælleshus samt super køkkenhjælp med de fire John og Kirsten Hørup samt Lars og Lone Nielsen.